Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«У РІДНОМУ КРАЮ І СЕРЦЕ СПІВАЄ»

Україна... Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

24 серпня 1991 року народилася наша Україна. Це свято, яке в історію країни вписав кожен із нас своєю боротьбою, чесною працею чи тихою молитвою. Щоб показати, якими бачимо себе в нашій державі, ким ми є, що для нас є дорогим і що нам свято  берегти -  пропонуємо здійснити віртуальну подорож «У рідному краю і серце співає» разом з книгами, що представлені на виставці у бібліотеці- філіалі №2.

Мабуть кожна людина в дитинстві мріє про далекі мандри, хоче побачити мальовничі краєвиди, казкові палаци та чудернацькі тварини, про яких написано стільки цікавих книжок. Але, щоб побачити ці дива не варто їхати дуже далеко. Іноді варто проїхати декілька годин автобусом, або помандрувати пішки, щоб побачити чудові чарівні ландшафти, унікальні культурні та історичні пам’ятки. Тож пропонуємо вам здійснити подорож нашою країною сторінками чудової книги «Україна. Світ навколо тебе».

Україна має свою багатовікові історію, своєрідну культуру, літературу та мистецтво. Упродовж віків наш народ формував свої власні звичаї та обряди, зберіг і передав нам у спадок співучу соловїну мову. Нам є чим пишатися, що цінувати, що вивчати і про що розповідати іншим. Прочитавши книгу «Що? Як? Чому? Світ моєї України» ви, юні друзі, відкриєте цікаві сторінки життя нашої Батьківщини.

Наймолодшим читачам рекомендуємо книгу «Я все люблю в своїм краю». Ця книжечка – про нашу рідну землю Україну, про її неповторну красу і національні символи. До неї увійшли твори і українських класиків, і сучасних письменників, які навчають малу дитину любові до Батьківщини, що для кожного може стати  єдиною і святою.

З вікових глибин зринає перед нами фантастичний світ легенд, казок і міфів України. Книга «Легенди і міфи України» дарує юному читачеві найкращі з них. Усі вони захоплюють своєю дотепністю, витонченістю, багатою фантазією, мудрим гумором та мовним багатством.

Наша маленька читачка Даша Венчегова висловила свою любов до України у малюнку «Наша Україна – найкраща!» 


Колектив бібліотеки, що на Мальованці, щиро вітає своїх користувачів із визначним святом – Днем Незалежності України! Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім'я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»