Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«ПОДАРУНОК ВІД ДУШІ»



Сьогодні до бібліотеки, що на Мальованці, завітав наш активний читач, друг і партнер Ярослав Семенович Марищенко. Ярослав Марищенко відомий житомирський письменник, лауреат премій ім. Василя Земляка та Івана Огієнка. Проживає Ярослав Семенович на Мальованці, тому часто користується скарбами нашої бібліотеки для написання своїх історико-дослідницьких та творчих робіт.


Сьогодні письменник прийшов з подарунком: 6 книг своїх власних творів автор дарує нам.



 Найбільш відома з них - книга «Східний фронт». Це розповідь про бійців 90-го батальону, батальону «Донбас», 13-го батальону та 95-ї бригади. Події, описані в книзі, відбувалися у грудні 2014 та січні 2015 року в Донецькому аеропорту.
Ярослав Семенович дуже багато зустрічався з учасниками тих буремних подій і саме живі свідчення  допомогли йому у написанні книги.


Темі війни на Сході присвячена також нова книга автора, ще ніде не презентова «Левків: довіку не забути». Книжка переповнена своїм трагічним звучанням і розповідає про трьох уродженців села Левків, які загинули на фронтах Східної війни. Подаючи біографічні довідки про Героїв, та спогади побратимів, автор сподівається, що люди вічно пам’ятатимуть своїх славетних земляків.


 Свої розповіді про учасників бойових дій на Сході автор публікує на сторінках журналу «Світло спілкування» під рубрикою «Житомирський мартиролог. Ярослав Марищенко». Це короткі біографічні довідки і спогади  про бійців, котрі вкрили себе невмирущою славою, до останнього подиху залишаючись вірними присязі.



 Познайомитись з творами Ярослава Марищенка можна у бібліотеці-філіалі №2.

                                          Запрошуюємо до знайомства 😊

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»