Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«ДІТЯМ – РАДІСТЬ, ДІТЯМ СОНЦЕ, ДІТЯМ МИР І ДОБРОТА.»




Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.
Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.
В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.
                        

                                        Цікавинки про дітей.
  🌺 На Сейшельських островах ці заходи офіційно тривають цілий місяць!
  🌺 Найстаріша іграшка - музейний експонат і має вік понад 1000 років до нашої ери. Сьогодні, за деякими підрахунками, близько 30 елементів конструктора Лего доводиться на кожного жителя планети, але далеко не у кожної дитини є хоча б один елемент.
  🌺 Як правило, у 17 столітті всі діти до семи років носили сукні.        Зараз, наприклад, в Японії дуже дбайливо ставляться до виховання дітей. У японських школах відсутні батьківські збори. Там, при спілкуванні з дітьми не прийнято використовувати погані слова.
   🌺 До речі, у Великобританії робити чужим дітям зауваження суворо заборонено.
   🌺 З трьох років починається школа у бельгійських дітей.
   🌺 У Швеції законодавчо забороняється використовувати дітей для реклами молодше 12 років.
    🌺 Відомо, що трирічна дитина може створити шум сильніше одночасного голосу двохсот дорослих людей.
    🌺 Більше 900 питань щодня задають чотирирічні діти. Вони вже здатні вимовляти до цього віку близько 12 000 слів.
Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»