Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«ШЕВЧЕНКОВІ ДУМИ ПЕРЕЖИВУТЬ ВІКИ»


Тарас Шевченко, вічний Кобзар, що торкається струн душі кожного українця. Його вірші знайомі нам із дитинства, його творчість досі викликає багато дискусій, щире захоплення і знаходить безліч шанувальників поза межами нашої країни. Свої переживання митець умів переносити на полотно, але саме малювання словом возвеличило його як генія українського народу.
 «Кобзар»– збірка вічних перлин української поезії зі спадщини Тараса Шевченка. У його віршах – усе, що хотів сказати Кобзар, усе, чим він жив, що любив, до чого прагнув. Простота і мудрість, душевна щирість, глибокий зміст у словах автора не загубились у плинності часу і зараз поезією промовляють до нас.
2020 року виповнюється 180 років від дня публікації першої збірки «Кобзар» Т.Г. Шевченка. .Ця невеличка книжечка з 8-ми творів молодого поета поставила Шевченка на перше місце в українській літературі. Читаючи Шевченкові вірші ми вчимося шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову, рідну матір.
5.03. 2020  у бібліотеці- філіалі №2 відзначили ювілей книги на заході «Шевченкові думи переживуть віки» разом з уч. 5-б кл. шк.№1. Діти дізналися яким був перший Кобзар, скільки раз і якими тиражами він виходив за ці 180 років. Вразила дітей кількість перекладів на мови світу та інклюзивні видання. Діти з задоволенням читали вірші з книги «Кобзар».

 Активно провели флеш-моб «Кобзар- серце України». Під звуки пісні «Зоре моя, вечірняя» вписали свої улюблені твори на стенді «Ми читаємо Шевченка».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»