Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      


Козацтву належить особливе місце в історії України та історичній памяті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України ХVІІ-ХVІІІ ст.
 На знак великих заслуг українського козацтва в утвердженні нашої державності 14 жовтня в день свята Покрови Пресвятої Богородиці відзначається День українського козацтва. 
 З нагоди цих свят 11.10.2019 р. до бібліотеки-філіалу №2 завітали учні 5-б кл. шк.№1 на гру-вікторину «З глибини століть козацький клич». До бібліотеки діти заходили під звуки козацького маршу.  З виступу бібліотекаря та цікавих відео презентацій учні дізналися про свято Козацької Покрови, ознайомилися з історією виникнення козацтва, їх звичаями, побутом і козацькими заповідями.
 Учні продемонстрували свої знання відповідаючи на запитання вікторини «З історії козацтва»
 Цікаво та радісно було спостерігати за учасниками цікавих конкурсів та ігор, які продемонстрували спритність, швидкість, витримку та інтелект.

Це свято ще більше обєднало усіх!

 В душі кожного українця живе козак; воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Вітаємо всіх зі святом і бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь які перешкоди!
З Днем українського козацтва!  
З Днем захисника України!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»