Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«ЧОРНОБИЛЯ ГІРКИЙ ПОЛИН …»

26 квітня 1986 року, тридцять три роки тому, сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС. Багато людських доль обпалила своїм смертоносним сяйвом Полинова зоря.
Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки не минуло б років, усе одно це слово полумянітиме вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
Щороку, в переддень трагедії проходить вечір-спомин біля памятника «Пожежникам, які врятували світ» що на Мальованці. Сюди приходять люди, щоб віддати шану героям-пожежникам. Приносять квіти, запалюють свічки, схиляють низько голови перед усіма, кого уже немає з нами, перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільонів.
Цій події бібліотека-філіал №2 присвятила виставку-перегляд «Чорнобиля гіркий полин…» і презентувала її своїм користувачам.
Ми мусимо завжди памятати про подвиг пожежників, які у трагічну хвилину стали на захист, прийняли правильне рішення, насамперед думали про тих, хто їх оточує, а не про себе.
Урятований світ – найкращий памятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Памятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»