Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

РАДІСТЬ ДАРУЮТЬ УЛЮБЛЕНІ КНИГИ


 Починаючи з 1967 року, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
  2 квітня 2019 р. до бібліотеки – філіалу №2 завітали юні користувачі, учні 2-а кл. шк. №1 на хіт-парад кращих книг «Радість дарують улюблені книги».
 В бібліотеці їх чекала зустріч з книгою - мудрим другом, який не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди, подорожі, чудеса. Мандруючи разом з бібліотекарем сторінками улюблених  книг, учні пережили разом з героями творів карколомні пригоди, відчули радість і сум, солодкий смак перемоги і гіркоту поразки.
 Діти з цікавістю включились у захоплюючу пізнавально – розважальну програму, яка включала різноманітні вікторини, конкурсні завдання, цікаву розповідь про життя Г. К. Андерсена. Діти познайомилися з його казками, які з нетерпінням чекають на маленьких читачів у нашій бібліотеці.  
 Мандрували разом з Дюймовочкою на листку латаття, пройшли нелегкий шлях з Гердою в пошуках Кая, жаліли гидке каченя та відчували гордість за прекрасного лебедя. У казках Х. К. Андерсена живуть природа, любов, добро та справедливість. Автор захищає ображених та бореться зі злом, вчить нас розбиратися в людях, допомагає зрозуміти, що таке Правда, Дружба, Любов і Честь.
 Діти мали можливість сфотографуватись у образі снігової королеви та самого Х. К. Андерсена.
 Святкування Міжнародного дня дитячої книги є яскравим показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини.
Маємо надію, що організоване дійство вплине на подальше бажання дітей знову зустрітися з книгою та завітати до бібліотеки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»