Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

СТЕПАН АНДРІЙОВИЧ БАНДЕРА


                                                                                (1909 – 1959)
                                                                український політичний діяч, 
                                                              один з лідерів національно – визвольної 
                                                                   боротьби українців за незалежність. 
                
Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів (тепер Калуського району Івано-Франківської області).
Син священника і знавець релігії одночасно був провідником повстанців та ідеологом цілої армії. Його іменем називають вулиці і проспекти, поважають і ненавидять водночас, твердо знаючи тільки те, що писали підручники з історії України. То хто ж такий Степан Бандера – ідеолог, який очолив революційний рух ОУН і одна згадка про якого досі викликає суперечливі почуття у багатьох?
    В 1919 році Степан вступає до Стрийської гімназії де бере активну участь у пластунських організаціях та учнівських гуртках спротиву польській владі.
     У 1929 році він стає активним членом ОУН (Організація Українських Націоналістів) де успішно займається нелегальною агітацією революційно-визвольної боротьби, ціль якої — встановлення незалежної української держави. І вже у 1931 році Степан керує усією пропагандою ОУН в Західній Україні. Основною принциповою ціллю ОУН, як і інших націонал-патріотичних організацій того часу, була повна незалежність України від будь-яких загарбників.
   В контексті нової хвилі боротьби України за незалежність ідеї нашого героя набувають надзвичайно актуального значення. Однозначно тільки одне: кожна незалежна нація має право на своїх героїв.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»