Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      


Як море починається з річки, так українське слово з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма видатними українцями.

9 листопада, у День української писемності та мови, всі охочі вже у вісімнадцяте мають змогу написати Всеукраїнський диктант національної єдності. Його текст пише і читає доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. У 2018 році диктант проходить під девізом #пишеморазом

    В цей день у бібліотеці-ф.№2 пройшов флешмоб «Буду я навчатись мови золотої». Активні користувачі  виявили бажання долучитися до написання Всеукраїнського радіодиктанту у приміщенні бібліотеки. Це люди різного віку, але всіх їх об’єднує почуття гордості за Україну, любов та повага до рідної мови, як великого національного надбання. 

















 Після закінчення написання відбулося обговорення диктанту за кухликом чаю. Адже основна мета диктанту – єднання навколо мови.
   Висловлюю щиру подяку учасникам за виявлену громадську позицію та вчителям Заворотнюк В.Є. та Сотніченко І.А. за сприяння у написанні диктанту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»