Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

«НЕЗЛАМНІСТЬ ДУХУ В ІМ'Я УКРАЇНИ»


У ХХ ст. українська поезія сягнула світових вершин. Цим вона завдячує значною мірою творчому доробку Олега Ольжича.

                       
Ольжич (Один із псевдонімів Олега Кандиби) народився у Житомирі. Його батько – відомий український поет Олександр Олесь, мати -  вчителька Віра Свадковська. Їхнього сина Олега, який уже змалечку вирізнявся особливими здібностями , можна було б назвати улюбленцем долі. Виняткові таланти могли б забезпечити блискуче майбутнє вченого-археолога (яким власне, він і став) та видатного українського поета. Але доля усе ж обрала його для іншого – для боротьби за волю України.
До відзначення 21 липня дня народження видатного українського поета бібліотека-філіал №2 презентувала літературний портрет «Незламність духу в ім’я України», щоб ознайомити користувача з художньою спадщиною, яка значима своїм духовним зарядом, характеризується шириною тем і сюжетів, починаючи від праісторичних часів і закінчуючи сучасністю.
Прикладом героїчного типу людини і поета увійшов в історію української літератури Олег Ольжич. І взірцем незламного борця за волю свого народу увійшов він історії українського революційного руху.
Життєвий шлях Олега Ольжича (Кандиби) – це подвиг, вартий уваги нових поколінь, а смерть – це смерть переможця на полі бою за незалежну українську державу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»