Наша адреса: вул. Св. Йоана Павла II, 3      

"ПІД СИНЬОЖОВТИМ ПРАПОРОМ СВОБОДИ З’ЄДНАЄМ ВЕСЬ ВЕЛИКИЙ НАШ НАРОД"

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Саме в цей день, на майдані святої Софії, у Києві було проголошено злуку всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. 

«Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».


До відзначення 100-річчя цієї  події 22 січня 2019 року в бібліотеці-філіалі №2 відбувся історичний екскурс «Під синьо-жовтим прапором свободи з’єднаєм весь великий наш народ». На захід запрошені учні 9-а класу ЗОШ №1, щоб  відзначити велику подію в житті українського народу. Учні познайомилися з історією виникнення та святкування Дня Соборності. Переглянули відео історичних документальних кадрів про події, що відбулися 100 років тому. 

Вірші відомих українських поетів про Україну прочитали учениці – Лиманець Ліна, Ковальчук Марина.
Глембоцька Аліна прочитала уривок з книги члена Директорії, нашого земляка Івана Фещенка-Чопівського «Хроніка мого життя». Він був очевидцем святкування Злуки 22 січня 1919 року і описав це у своїх спогадах.

  Це свято показує, що всі ми – діти однієї великої України і бажаємо жити у мирі і злагоді.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Писемні пам'ятки України

«ЛЮДИНА З ІМЕНЕМ ДНІПРА»

«РОСЛИННІ СИМВОЛИ В ТВОРЧОСТІ Т. Г. ШЕВЧЕНКА»